Kan jeg motsette meg innløsning av festegrunn for en fritidsbolig? - Advokat-no.com
  • Hjem
  • Spørsmål
  • Kan jeg motsette meg innløsning av festegrunn for en fritidsbolig?

Kan jeg motsette meg innløsning av festegrunn for en fritidsbolig?

ingen svar

Spørsmål fra en besøkende

0
0
2

25.12.2024

Jeg som grunneier vil helst ikke selge tomta til festeren. Er jeg forpliktet?

Svaret på spørsmålet 28.12.2024
dato for svaret: 28.12.2024

Etter tomtefesteloven kan en fester som har festet tomt for bolig eller fritidshus, ha rett til innløsning ved festetidens utløp eller etter et visst antall år (som regel 30 år). Som grunneier kan du i utgangspunktet ikke nekte innløsning dersom fester har lovlig krav på det. Erstatningen fastsettes ofte etter fastsatt formel eller takst. Du kan selvsagt forhandle med festeren, men lovens hovedprinsipp er at fester har innløsningsrett. Om du ønsker å beholde tomten, kan du se om det finnes unntak, men som oftest må du innfinne deg med regelen.

Lignende spørsmål

Hva er mine rettigheter ved ekspropriasjon av jordbruksarealer?

ingen svar
14.01.2025
Kommunen har varslet at de kanskje vil ekspropriere deler av eiendommen min for å bygge vei. Jeg er avhengig av disse jordene for driften, og frykter at dette vil gjøre gårdsdriften vanskelig eller umulig. Hva har jeg krav på i slike situasjoner? Finnes det mulighet for å protestere, og hvilke erstatningsordninger gjelder?
Les mer
0
0
4

Hvordan sikrer jeg meg mot ansvar ved plantevernmiddelbruk?

ingen svar
16.12.2024
Jeg driver et større gårdsbruk der jeg benytter ulike sprøytemidler for å beskytte avlingene. Likevel bekymrer jeg meg for eventuelle miljøskader, eller konsekvenser for naboeiendommer dersom kjemikalier sprer seg. Er det spesielle tillatelser jeg bør ha, eller forsikringer jeg bør tegne? Og hva sier regelverket om ansvar hvis noe går galt, for eksempel ved forurensing av en bekk?
Les mer
0
0
1

Hvordan beskytte eiendomsretten for landbrukseiendommer?

ingen svar
28.12.2024
Jeg eier en gård som har vært i familien i generasjoner, og jeg er bekymret for at nabokonflikter eller usikre avtaler kan undergrave eiendomsretten min. Jeg lurer på hvilke konkrete steg jeg kan ta for å sikre at eiendommen forblir i min kontroll, og hvordan jeg bør dokumentere alt for å unngå juridiske tvister i fremtiden. Samtidig ønsker jeg å vite hvilke formelle krav som kan gjelde ved overføring av landbrukseiendom, og om det finnes bestemmelser som verner om gårdsdriften i tilfelle salg eller arv.
Les mer
0
0
2
Vis alle